Over Ontdek Den Helder

Het begon op 7 juli 2011, toen internet nog niet overspoelt was met facebook en websites over Den Helder en een website met uitsluitend informatief en positief nieuws een heel nieuw idee was. Iedere dag een artikel, gewoon om te laten zien dat Den Helder van Julianadorp tot aan Huisduinen een leuke stad is die veel te bieden heeft. Van meet af aan lag het in de bedoeling zo een naslagwerk te creĆ«ren waar alles over Den Helder te vinden is, van historie tot de uitgaansagenda, maar hoe dat vorm gegeven moest worden was nog even worstelen. Drie criteria golden als maatgevend – het moest uitnodigen tot verder lezen, de website functie van ‘even snel iets opzoeken’ behouden en een overzicht geven van alles dat er is, kortom het vertrekpunt om Den Helder in al haar facetten te (her)ontdekken.

Het uitgangspunt was de website Ontdek Den Helder waar bedenker van het webboek Saskia van Kuik dagelijks haar artikelen en foto’s publiceerde. Zij vond in Frank Buschman een partner die voor het webboek de technische vertaalslag maakte. Samen met het team van Smeders media werd de droom van Saskia werkelijkheid. Zeeman reclamegroep werd bij het project betrokken voor het vervaardigen van een digitale kaart en de animaties (Michiel Pronk) en Menno Zeeman ondersteunde met goede raad en PR. Tot slot versterkte Peter van Aalst van Redmouse video producties het geheel met een viertal overzichtsfilmpjes. Speciale dank voor het support team van Rabobank Kop van Noord Holland: Michiel Kraak, Cyril Kraak en Tamara Mansour die handen en voeten gaven aan de promotie. Voor alle hulp in de rubriek Historie door de jaren heen dank aan Maarten Noot van de Helderse Historische Vereniging.

Tot slot nog een voetnoot. De hamvraag ‘is het nu klaar?’ kunnen we met een enthousiast ‘nee’ beantwoorden. het webboek wordt continu ge- up date, op zijn tijd een filmpje of animatie vervangen of aangevuld evenals nieuwe informatie en foto’s. Het webboek is dus nooit klaar en zal altijd een bezoekje waard zijn. Wel is het af, in de zin dat over ieder onderwerp het nodige te vinden is op webboek Ontdek Den Helder. We nodigen dan ook iedereen uit het webboek niet alleen te gebruiken om even iets op te zoeken of gericht een verhaal te lezen, maar vooral eens op je gemak de rubrieken ‘door te bladeren’ en te genieten van woord en beeld dat Den Helder in al haar facetten laat zien.