Daniel Margés Judoschool Den Helder

Judo leer je spelenderwijsWie Daniel in zijn Judoschool aan het werk ziet weet het meteen, Judo en lesgeven zijn hem op het lijf geschreven. Een gedreven meester met een ijzeren geduld, maar vooral met heel veel plezier in wat hij doet. Niet voor niets is zijn motto: Plezier gaat boven prestatie! Dat is dan ook goed te merken aan de manier waarop hij les geeft aan de ruim 100 leerlingen in de Draaikolk. Zo zijn op de woensdagmiddag eerst de kleuters aan bod. Daniel, zelf vader van drie kinderen, weet op een speelse manier de hoofdjes bij de les teDe leraar in de greep houden. Oefeningen als kruipen, rollen en het onder de knie krijgen van bepaalde grepen gaan voor de vier en vijf jarigen allemaal spelenderwijs.

Voordat de lessen aanvangen moet eerst de mat worden neergelegd. Een heel karwei en één van de redenen dat Daniel uitkijkt naar een eigen locatie. “Maar ook omdat het aantal leerlingen nog altijd uitbreidt en bovendien is het wel heel fijn om een eigen plekje te hebben met een eigen kleine kantine”, vertelt de enthousiaste en altijd optimistische Daniel. In 1981 begon hij als zeven jarig jongetje zelf met Judo, maar het Klaar voor de leslesgeven zat er ook vroeg in. “Ik was veertien toen ik assisteerde bij de lessen en met zestien jaar stond ik zelfstandig voor de groep”. Wedstrijden deed Daniel zelf graag aan mee. “Tot ik ongeveer 25 jaar oud was, dan houd het wel op met meedoen aan wedstrijden”,aldus de 3de Dan en gediplomeerd Judoleraar.

Daniel werd in Nieuw Den Helder geboren, groeide daar op samen met een jongere zus enDaniel heeft voor iedereen veel persoonlijke aandacht broer, volgde de opleiding electro techniek aan de LTS en werkte vervolgens twaalf jaar bij het schoonmaakbedrijf van zijn vader. “En toen ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen, schoonmaakbedrijf Briljant. Dat doe ik overigens ook nog steeds”, vertelt Daniel lachend. Toch is de Judoschool zijn passie. Op maandag en donderdagavond en woensdagmiddag zijn de lessen, vanaf peuterles, jeugd, meisjes tot aan volwassenen, er zijn examentrainingen en wie graag wil trainen voor wedstrijden krijgt eveneens een optimale begeleiding. Vanaf 8 januari start Daniel met een dependance bij Dazzling workouts in de Schooten. Wie meer wil weten: www.judoschooldenhelder.nlLaat een reactie achter

0 reacties op “Daniel Margés Judoschool Den Helder