Den Helder Airport

Den Helder Airport begon ooit als gemeentelijke helihaven aan de Ravelijnweg. Vanwege de bouw van de Boatex moest een nieuwe locatie worden gezocht in 1981 en zodoende werd de helihaven medegebruiker van Maritiem vliegkamp De Kooy. In eerste instantie werd een semi permanent gebouw neergezet dat 22 jaar dienst deed en waarvan een deel werd ingericht voor de directie. Drie spotjes voor de helikopters groeide uit tot twaalf en 32 arbeidsplaatsen naar 500 met aan het hoofd directeur Conny van den Hoff. Het aantal gebouwen nam ook toe en werden door verschillende ondernemers neergezet. Total bouwde een pand waarvan het dak de vorm van het bekende embleem kreeg, vertrok in 2007 waarna Fabricon, eveneens een offshore gerelateerd bedrijf, het pand overnam. In 1995 bouwde Van der Wal een pand dat toen deels dienst deed als kantoor voor Den Helder Airport en in 2003 kwam het stationsgebouw erbij. De grootste hangar werd in 1991 in gebruik genomen, twee jaar later kwam een kleinere hangar erbij, vervolgens nog twee en Den Helder Airport liet tot slot hangar 5 neerzetten welke in 2010 in gebruik werd genomen. In de loop der tijd groeide het aantal parkeerplaatsen mee.

Eind 2012 werd het nieuwste gebouw opgeleverd waarin twee nieuwe maatschappijen zich vestigden, Dancopter, een Deense maatschappij en de uit België afkomstige helikopter operator ‘Noordzee helikopters Vlaanderen’. In totaal zijn 29 bedrijven op het vliegveld gevestigd waaronder Peterson, beveiligingsbedrijf North West services en security, afhandelaar van vracht ‘Den Helder support service vracht’, Biardo die net als Peterson de uitgifte doet van de dompelpakken, Igor Travel reisbureau en vijf helikopter operators. Den Helder Airport heeft een aankomst-  en vertrekhal, bagage afgifte met controle door middel van X-ray, een incheckbalie, security met metaaldetector, douane en marechaussee. In de drie videoruimtes krijgen passagiers flight safety instructions want iedere helikopter is net even anders en aan boord kan niets worden uitgelegd. Naast instructies over handelen bij noodsituaties krijgt iedereen te zien hoe het pak aan moet en het zwemvest. De algehele afhandeling zoals het aftanken, het toewijzen van spots en laden bagage is geheel in handen van CHC.  In de vertrekhal is het restaurant ‘Vice Versa’, openbaar toegankelijk voor een drankje, lunch en weids uitzicht op het platform.

Deel dit verhaal:

CHC luchttaxi voor Offshore

CHC is het grootste bedrijf op Den Helder Airport dat ooit onder KLM en sinds 1993 de Schreiner groep opereerde en sinds  2006 onder de naam CHC. Inclusief uitzendkrachten werken 180 mensen bij CHC waaronder 55 piloten, 36 man/vrouw technische dienst, vijf grond stewardessen, vijf operators die contact houden met de helikopters en de toren en 26 man/vrouw grondpersoneel onder leiding van directeur Jolanda Visser. De overige werknemers doen ondersteunend of administratief werk. CHC helikopters Netherlands BV maakt 18 tot 20 vluchten per dag, 365 dagen per jaar, naar de olieplatforms op de Noordzee, gedurende het weekend vijf vluchten per dag. Bevrachting, tanken, passagiers begeleiden, overal is eigen personeel voor aanwezig. CHC vliegt met 11 helikopters in drie verschillende types, twee kleinere modellen geschikt voor het vervoer van 12 personen, waarvan acht helikopters AW 139 ( Augusta Westland) en twee Eurokopters EC 155 en één grote helikopter geschikt voor 18 personen, de S92 (Sikorsky).

Zodra de helikopters terug zijn van een vlucht worden ze meteen helemaal nagekeken. De motor wordt gewassen vanwege het zout, het onderstel nagekeken, de banden, de elektrische apparatuur en de cabine. Daarnaast gaan alle helikopters regelmatig voor groot onderhoud de hangar in. Alle onderdelen worden na een bepaald aantal vlieguren vervangen. Ook het personeel gaat twee maal per jaar voor trainingen naar het buitenland voor cursussen in stressbestendigheid, calamiteiten en nachttrainingen onder begeleiding van eigen instructeurs. Verder wordt het bedrijf regelmatig gecontroleerd of aan alle regels wordt voldaan. Vliegen is niet de goedkoopste manier van transport, wel de snelste. Het gemiddelde verbruik is 5- á 600 liter per uur en de grote helikopter verbruikt zelfs 800 liter per uur. Hoofdzakelijk verzorgt CHC het vervoert van mensen, soms verse levensmiddelen of een nood onderdeel, maar alle andere zaken gaan per boot. Een efficiëntere, goedkoper en milieuvriendelijker manier van transport met de helikopter is het combineren van vluchten. Sommige oliemaatschappijen zijn al ruim dertig jaar klant, vijf daarvan zijn verenigd in een groep, Consortium. Dat maakt het mogelijk om personeel voor verschillende platforms in één vlucht over te vliegen in een doorgaande vlucht van platform naar platform. Stijgen en landen moet tegen de windrichting in, dat bepaalt de vertrek- en aanvliegroute.

Wist u dat..

..het de grote droom van den Helder Airport is om lijnvluchten uit te voeren naar bijvoorbeeld Aberdeen schotland, omdat daar ook al veel personeel vandaan komt.
Deel dit verhaal:

Marine Vliegkamp De Kooy

In 1918 kwam het Marine Vliegkamp op de plek waar eens een eendenkooi was en kreeg de naam Marine vliegkamp De Kooy. Door bombardementen en sabotage werd het uit dienst gesteld na de tweede wereldoorlog, maar al snel weer heropend. Tot de jaren vijftig was het een groot rond grasveld waar in alle richtingen gestart kon worden. In 1960 werd een betonnen baan aangelegd. Vliegdekschepen, met als laatste de Karel Doorman, werden allengs vervangen zodat landen op het dek niet langer mogelijk was. Vanaf 1967 werd uitsluitend nog met helikopters gevlogen vanaf De Kooy. De offshore ontwikkelde zich in 1980 zodanig dat samenwerking met de civiele luchtvaart noodzakelijk werd. Sindsdien zijn De Kooy en Den Helder Airport goede buren, delen de startbaan, de taxibaan, de verkeerstoren en ondersteunende vliegvelddiensten waaronder brandweer, de calamiteiten organisatie die onder andere assisteert met medische hulp bij een crash, de bewaking en de alarmeringsdienst. In 2008 werd het Marine deel onderdeel van het defensie helikoptercommando, kortaf DHC en staat onder bevel van de commandant luchtstrijdkrachten. De naam veranderde van Marine vliegkamp de Kooy in Maritiem vliegkamp De Kooy met als primaire taak het ondersteunen van maritieme militaire luchtvaart operaties waarbij schepen op zee meer overzicht hebben en het verzorgen van diverse opleidingen. Een andere taak zijn de SAR en Rescue vluchten met de NH 90 voor heel Nederland en het continentale plat. Er zijn zeven NH 90 helikopters op de Kooy gestationeerd, zodat altijd een deel voor onderhoud beschikbaar is en een deel klaar staat om ingezet te worden bij dreiging of anderszins hulp geboden moet worden. Bij reddingsacties zijn zowel reddingschepen als helikopters betrokken en worden gecoördineerd vanuit het kustwachtcentrum in Den Helder. Er werken in totaal 350 mensen op vliegkamp De Kooy, bestaande uit bemanning, opleiding instructeurs, logistieke afdeling, onderhoudspersoneel en bemanning voor de verkeersleiding onder leiding van een commandant.

De Traditiekamer is een klein museum waar al ruim 25 jaar fotomateriaal, attributen en vliegtuigen worden verzameld en tentoongesteld. De stichting ‘vrienden van de Traditiekamer Marineluchtvaartdienst’ heeft zich tot doel gesteld het maritieme luchtvaarthistorisch erfgoed te behouden. Het mini museum heeft  onder andere de Lynx 278 in bezit, alles wordt onderhouden door vrijwilligers en is op afspraak te bezichtigen.

Wist u dat..

..op vliegveld De Kooy een monument staat voor vliegeniers die omkwamen.
Deel dit verhaal:

Heldair Show Maritiem

Tijdens de open dag van Den Helder Airport en Maritiem vliegveld De Kooy genieten duizenden bezoekers van de luchtshow. Bij de laatste open dag op 15 september 2012 waren Piper cubs uit 1935 en 1937 te zien, een formatie van de bekende Fokker vliegtuigen en de eerste publieke vlucht van de marine helikopter NH90. De middag werd afgesloten met een straaljagershow van het Breitting stuntteam met commentaar van Leo van der Goot en Jan Cocheret. Ook op de grond was veel te zien, zweefvliegtuigen, straaljagers, van ultralight tot oude klassiekers en verder  springkussens, een markt die beide vliegvelden verbond en de Traditiekamer die normaal alleen op afspraak is te bezichtigen was geopend.

In het verleden had Den Helder airport een eigen open dag. De eerste werd op 28 juli 1996 gehouden, uitsluitend bedoeld voor zo’n 600 omwonenden. Daarna werd de open dag gekoppeld aan het Strandspektakel in Den Helder waarbij heel wat vliegtuigen werden ingevlogen zodat er ook echt wat te zien was. Het werd een jaarlijks terugkerend evenement. De toenmalige directeur Roel Heijmans en huidig directeur Conny van den Hoff deden de hele organisatie met z’n tweeën, in 2012 bestond de organisatie uit vier personen. In 2007 wilde Martiem vliegveld De Kooy in verband met een jubileum ook een open dag organiseren. Den Helder Airport stelde voor dit samen te doen en daarmee was Heldair Show Maritiem geboren, met in 2007 de eerste editie en in 2009 de tweede. Door bezuinigingen duurde het tot 2012 voor de derde editie kwam die vanaf dat moment om de vijf jaar wordt gehouden. De luchtshow is aan strenge regels gebonden. Wetten en regelgeving bepalen de display lijn, dat is de lijn tot waar men mag vliegen met betrekking tot het publiek en ook routes en minimale hoogte zijn vastgelegd. De open dag is gratis met uitzondering van de rondvluchten in een helikopter en de vluchtsimulator. Heel wat mensen zijn op de been om het geheel in goede banen te leiden zoals de Operators van Den Helder Airport, security en niet te vergeten de verkeersregelaars die op strategische punten buiten het vliegveld de aanvliegroutes verkeersvrij hielden.  Een pendelbus rijdt af en aan van de parkeerplek op Kooypunt en station Zuid.

Wist u dat..

..Den Helder Airport ook de thuishaven is voor de vliegclub Aeroclub Maritime.
Deel dit verhaal: