bal in de basket
Fred van Eck start spel om bal
Joost heeft de gesigneerde bal

Den Helder Suns strijdbaar team

Het was zaterdag alweer de derde wedstrijd in de Dutch Basketball league en deze keer moesten de Den Helder Suns, nummer acht op de ranglijst van tien teams, het opnemen tegen de nummer twee, Landstede Basketbal uit Zwolle. Geen gelopen race, want er zit heel wat vechtlust in de mannen van Den Helder Suns, die gedurende de hele wedstrijd een geduchte tegenstander bleek voor de Zwollenaren. De wedstrijd speelde zich af in de Sporthal aan de Sportlaan waar een gemoedelijke sfeer de toon bepaalt. Nadat de spelers waren voorgesteld aan het publiek door Fred van Eck kon de wedstrijd beginnen, op gezette tijden van commentaar voorzien door Geert Buurman. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en even namen de Suns een voorsprong maar moesten die helaas al snel weer inleveren. Het publiek bleef echter enthousiast en aanmoedigend en de tromroffels van Martijn markeerden de spannende momenten. Een wedstrijd duurt standaard vier keer tien minuten, met twee korte pauzes van twee minuten en op de helft een pauze van 15 minuten, maar met de nodige time-outs, wissels en af en toe een korte veegpauze na een valpartij, is een wedstrijd toch bijna avondvullend. Voor de echte fans kan een wedstrijd niet lang genoeg duren, het is een snel spel en verveelt geen moment. Vanaf de zijlijn roept head coach Peter van Noord zijn spelers toe, maakt gebaren en steekt zijn vingers in de lucht om duidelijk te maken wat hij van zijn spelers verlangt. Bijna op het eind van de wedstrijd lijkt de overwinning bij een stand van 56-59 weer even binnen bereik voor de Den Helder Suns. Na een time out voor een strak overleg met de coach geven de Den Helder Suns alles, maar tegen de goed geoliede machine die Landstede blijkt te zijn, is de groep niet opgewassen en de eindstand is 67-80. Niettemin krijgen de Den Helder Suns een welverdiend applaus van hun publiek terwijl het team de wedstrijd eindigt met een groeps High Five. Daarna nemen de sympathieke Suns alle tijd voor selfies en het uitdelen van handtekeningen terwijl Peter van Noord alvast diep gaat nadenken hoe hij al het talent dat de Den Helder Suns zeker in huis hebben kan omzetten in winst. Voor Joost van Schutterhoef was het zeker een bijzondere avond, hij won in de pauze in een één tegen één spel een basketbal gesigneerd door alle spelers van Den Helder Suns.