Pluktuin Julianadorp

Floratuin - pluktuin JulianadorpDe kleurenpracht van de tulpen is uitnodigend genoeg om jaarlijks vele toeristen te verleiden zelf een mooi bosje tulpen te plukken in de Pluktuin van de familie Kroon. Het begon allemaal tien jaar geleden. “Arno werkt bij de CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale), dat zit tussen de kweker en de export in. Het bedrijf promoot bloembollen  en eerst hadden we een showtuin bij onze woning, maar daar kwamen zoveel mensen dat we besloten om er een stuk land bij te kopen en dat werd de Pluktuin”, vertelt Annelies die samen met dochter Janneke de vele klanten bedienen in de aangrenzende winkel, onderdeel van de grote schuur waar behalve mooie bollen op water ook droge bollen verkrijgbaar zijn voor in de tuin.

“Dat kunnen we nu doen omdat we de bollen zelf broeien”, laat Annelies weten. Door debloemen met prachtige kleuren en klinkende namen bollen in de kassen te kweken wordt het proces vervroegd. “Dan heb je al bloemen voordat de bollen op het land in bloei staan”, aldus Annelies. Een wandeling rond de perken leert dat de bollen allemaal een bijzondere naam hebben. Een diep paarse Hyacint is bijvoorbeeld vernoemd naar de beroemde schilder Rembrandt, een ander naar het grote muziekevenement Woodstock. “De bollen die we verkopen in de schuur zijn zomerbollen, die kunnen nu al de grond in en bloeien gedurende de zomermaanden, eind van de zomer verkopen we de bollen die voor de winter de grond in moeten en van het voorjaar opkomen.” Floratuin, zoals het hele complex heet, is geopend vanaf 1 maart tot 1 juni en van 1 augustus tot 1 december.Laat een reactie achter

Een reactie op “Pluktuin Julianadorp

  1. ontzettend veel verschillende bollen ,prachtige kleuren echt een aanrader om er eens te gaan kijken…ga in augustus beslist heen om een bepaalde bol soort te kopen die later ontzettend leuke decoratie stengels opleverd.die dan in verschillende kleuren geverfd kunnen worden.